VICTOR GREEN HOUSE

Växthuset tillverkas i trä som oftast målas med linoljefärg. Det blir en alldeles speciell känsla med ett växthus i trä.
Vi tillverkar Victor Green house måttanpassade efter modulmått dvs avståndet i glasöppningarna är ca 430 mm som sen kan kundanpassas efter valfri längd och bredd. Dörren/ dörrarna går att få på valfri plats, förutom under mittstolpen på gaveln.

I Victor Green House ingår som standard en enkeldörr (pardörr mot pristillägg). Ventilationsfönster i tak med automatiska öppningskolvar. Färdigmonterade sektioner från fabrik, vilket gör slutmonteringen snabbare och enklare. Du kan välja själv om du vill måla växthuset, oftast väljer kunden att vi målar och då färdig målar vi allt i snickeriet.

Vi erbjuder totalentreprenad på Gotland och i Stockholm för hela monteringen, inkl murning och grävning mm.

Historien bakom Victor Green House

En familj som lever på landet och som gillar odling och matlagning.
Med en kock, en snickare och två konstnärer.
Där kreativitet möts i ölbryggning, tomat och chiliodlingar, vinprovningar och experiment främst kring mat, fanns det ett visst tryck på att bygga ett växthus. 
Vi byggde våra första växthus vid butiken i Västergarn 2014. Ett visningsväxthus och som en del i butiken men också ett mera privat.

Den som var drivande i projektet växthus/orangeri var vår son Victor.
Det började med olika former av hemmabyggda ”växthus” av olika slag. Victor hade ett intresse för odling tillsammans med vår andra son Felix. När han studerade på KTH var Victor under en period också lärling i snickeriet och då växte projektet fram.

2015 gick Victor bort i cancer.
Efter ett par år var det naturligt att döpa växthusen efter just honom.
”Victor green house” står för så mycket av de livsvärden som Victor stod för.
Att mötas, att odla, att förstå naturen. Ett rum att reflektera och att skapa i.

Helt enkelt ett må bra rum.

KONTAKTA TODEJ

För frågor & funderingar