Bänkskivor

Bänkskivan är en viktig del av ditt kök, den skall vara praktisk, lätt att hålla ren och den är en del av ett helhetsintryck. Den kan vara dominerade i sin design och den skall kunna smälta in.

Det som är det vanligaste materialen för bänkskivor beskrivs lite kort nedan.
Rostfria bänkskivor – se Diskbänkar

Natursten

Natursten är alla typer av kalksten, marmor och granit. Det finns både sten från Sverige som ex gotländsk kalksten men även kalksten från Kinnekulle, Öland, Jämtlands samt Bohusgranit.

Det man skall tänka på är hur arbetsförhållandena är samt hur stenen bryts i förhållande till miljön. Gäller i första hand natursten som kommer från utlandet. Vi jobbar mycket med gotländsk kalksten.

Kompositsten eller quartzsten

Består av naturliga sten-kvarts och keramiska material samt bindemedel och färgpigment. Blir oerhört tåligt mot all sorts påverkan. Finns i allt ifrån tunna skivor 12 mm till tjockare lösningar. 

Finns även som väldigt tunna skivor om 4 mm perfekt att sätta på väggar i badrum mm. Vi jobbar främst med Silestone som lämnar 20 års garanti mot fläckar på sina produkter.

Trä

Vi har ett brett urval av bänkskivor i trä främst ifrån LG Collection som vi jobbat länge med. Det som är viktigt att tänka på att välja en ytbehandling som funkar och vi rekommenderar hårdvaxolja.

Bänkskivor i trä tillsammans med vatten är alltid känsligt och vi rekommendera kanske att hitta lösningar med trä kombinerat med andra bänkskivelösningar som ex rostfritt eller sten.

Laminat

Är ett vanligt material i bänkskivor allt ifrån den klassiska virrvarr till moderna imitationer av trä eller sten. Laminat är den billigaste lösningen på bänksskivor. Även här jobbar vi med marknadens ledande tillverkare av laminatbänkar, Lg Collection.

Terazzo

Är en konststen som framställs av bland annat krossad natursten och cement. Terazzo har blivit populär under senare år.

Hi-mac eller corian

Är skivor som är en blandning av naturliga mineraler, akryl samt pigment som gjuts till skivmaterial. Materialet är slitstarkt och skivorna kan slipas in på plats så att det blir i princip osynliga fogar. Går att få diskhon i samma material

KONTAKTA TODEJ

För frågor & funderingar